Výborná eko marmeláda z muchovníku.

Zkoušíte v kuchyni rádi netradiční suroviny? Jste zvědavi, jak budou chutnat a jak takový pokrm doladí, nebo dochutí? Zkuste marmeládu z muchovníku. Muchovník je opravdu netradiční ovocný keř, v našich poměrech málo známý, ale určitě stojí za to ho vyzkoušet, zvlášť když se vám nabízí přímo zpracovaný v lahodnou marmeládu. Džemy a marmelády z rybízu, nebo jahod koupíte všude, ale věřte, že muchovníkovou marmeládu byste hledali velice obtížně a my vám ji přineseme vlastně až pod nos.

marmeláda

Co že to je ten muchovník? Trochu si ho představíme, abyste věděli, do čeho jdete. Muchovník je keř, který pochází ze Severní Ameriky. Říká se mu také indiánská borůvka. Jeho plody opravdu připomínají plod naší dobře známé lesní borůvky. Chuť má příjemnou sladce nakyslou a obsahuje veliké množství vitamínů. Hodí se k širokému využití, mohou se z nich vyrábět právě džemy, nebo sirupy, likéry, nebo se dají sušit i mrazit. Dorůstá značné výšky a dobře snáší řez, je dobré ho seřezávat. Má bohatou úrodu a není náročný na živiny, bude se mu dařit i bez zálivky, protože jeho kořeny jsou velice hluboké a dosáhnou na vláhu ve spodních patrech zeminy.

marmeláda

Vyzkoušejte muchovníkovou marmeládu, budete určitě překvapeni, jak bude lahodná na kousku pečiva, nebo jak dokáže osvěžit chuť koláčů. Navíc velice příjemně a lákavě voní, takže zážitek bude o to intenzivnější. Tato marmeláda je produktem ekologického zemědělství, takže vám dá záruku, že nebudete konzumovat žádné zdraví škodlivé látky. Ovoce vyrostlo v čistém eko prostředí a bylo zpracováno kvalitními osvědčenými postupy. Aby marmeláda při skladování neměnila třeba barvu, uschovejte ji nejlépe do tmavého prostoru a po otevření do ledničky. Nenechávejte ji otevřenou déle než 4 týdny, ať je zaručené, že každý další kousek pečiva nese stále čerstvou a kvalitní vrstvu marmelády.

About the author